Vad föräldrarna gjorde när deras lilla pojke dog

Matthew Stanford Robinson, son till Ernest och Anneke Robinson var född den 23 september 1988. Hans föräldrar hade väntat ivrigt på denna dag när de äntligen kunde hålla den lilla pojken i sina armar.

Men de blev förtvivlade när de fick reda på att Matthew hade en förlossningsskada på grund av brist på syre, han var både blind och förlamad från nacken ner.

Läkarna trodde inte att han skulle överleva mer än några timmar.

boy1

Men de hade fel: Familjen fick tillbringa 11 år med Matthew. Trots att han bara kunde säga några ord, fick han ett fint liv fyllt med kärlek och omsorg.

boy2

Den 21 Februari 1999, somnade Matthew in för sista gången. Han dog i sömnen, hemma, omgiven av sin familj.

boy3

År 2000, ville Matthews far ge sin son ett särskilt sista farväl: en gravsten föreställande en pojke som stiger upp från sin rullstol och sträcker sig mot himlen, äntligen fri från jordens bördor. En skulptur som ger både tröst och hopp om att Matthew Stanford nu befinner sig på en bättre plats där han är utan bekymmer.

boy4

Matthew Stanford’s gravplats kommer att vara en plats för tröst, där han kommer att bli ihågkommen som en kärleksfull pojke, och inte en plats för sorg.

Ernest och Anneke har gjort en minnesfond för att hjälpa människor med funktionshinder och deras familjer att göra deras liv till det bättre. De valde namnet ”Ability Found”. Symbolen föreställer skulpturen på graven av Matthew.

535932_10151399672023564_573872632_n

Stiftelsen hjälper människor med cerebral pares, ryggmärgsbråck , stroke, cancer och multipel skleros.

En stor projekt som visar att smärta och ängslan kan omvandlas till positiv energi. Trots sorgen, så är Matthews föräldrar redo att hjälpa andra människor, och de kommer alltid att ha sin son i sina hjärtan.


Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!

Loading...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 5 =